På svenska | In English | Tekstiversio | Sivukartta | Palaute | Yhteystiedot Tarkennettu haku
Suurenna Pienennä
työ- ja elinkeinoministeriö

Matkailu

Työ- ja elinkeinoministeriö vastaa matkailupolitiikan painotuksista, matkailun yleisestä kehittämisestä ja matkailun tukitoimien koordinoimisesta. Ministeriö vastaa matkailua koskevan lainsäädännön valmistelusta ja valtioiden välisistä matkailusuhteista. Ministeriö tekee matkailun kehittämiseksi tiivistä yhteistyötä muiden hallinnonalojen toimijoiden kanssa. TEM osallistuu kansainvälisten matkailuasioiden käsittelyyn EU:ssa ja OECD:ssa.


Spring_Dandelions_Helsinki

Tammikuussa 2015 on julkaistu yhdessä enemmän - Suomen matkailun kasvun ja uudistumisen tiekartta vuosille 2015 - 2025. Sen mukaan tavoitteen on vahvistaa matkailukeskusten ja yritysverkostojen teemapohjaista yhteistyötä, tehdä uusia avauksia tuotekehityksessä, myynnissä ja markkinoinnissa, kehittää kilpailukykyistä ja monipuolisen tarjontaa matkailun ja muiden alojen rajapinnoissa, lisätä markkinointitoimenpiteiden vaikuttavuutta ja tuotteiden helppoa ostettavuutta sekä varmistaa kasvua ja uudistumista tukeva, kilpailukykyinen matkailun toimintaympäristö.


Matkailun kehittäminen liittyy läheisesti ministeriön vastuualueeseen kuuluvaan aluepolitiikkaan. Matkailu on merkittävä toimiala varsinkin heikommin kehittyneillä Itä- ja Pohjois-Suomen alueilla.


Visit Finland vastaa valtakunnallisen matkailun kehittämisen operatiivisista toiminnoista, erityisesti Suomen matkailun kansainvälisestä markkinoinnista.

 


Sivua viimeksi päivitetty: 11.5.2016
Tulosta sivu

Lisätietoja

Vesterinen, Nina