På svenska | In English | Tekstiversio | Sivukartta | Palaute | Yhteystiedot Tarkennettu haku
Suurenna Pienennä
työ- ja elinkeinoministeriö

Työnvälitystilasto SVT

Työ- ja elinkeinoministeriö laatii tilastoja työ- ja elinkeinotoimistojen (TE-toimisto) asiakkaista: TE-toimistoihin ilmoittautuneista työnhakijoista ja työnantajien TE-toimistoihin ilmoittamista avoimista työpaikoista sekä lisäksi työvoimapoliittisista palveluista, joilla työnhakijoiden työllistymistä pyritään edistämään. Tilastoitavia palveluita ovat muun muassa työvoimakoulutus, palkkatuet, valmennus, kokeilut ja vuorotteluvapaa.


Suurin osa työnhakijoista on työttömiä, joiden muun muassa työttömyysturvaa saadakseen on ilmoittauduttava työnhakijoiksi. Työ- ja elinkeinoministeriö tilastoi työttömyyttä kattavasti ja ilmoittaa kuukausittain työttömien työnhakijoiden sekä eri palveluissa olevien lukumäärät. Tiedot julkaistaan kuukausittain Työllisyyskatsauksessa.


Työttömyyttä seurataan Suomessa kuukausittain kahdella eri tilastolla. Tilastokeskuksen työvoimatutkimus perustuu otantaan ja työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilasto TE-toimistojen asiakasrekisterin tietoihin. Työvoimatutkimuksen ja Työnvälitystilaston työttömyysluvut poikkeavat toisistaan, mikä johtuu tilastointiperusteiden eroista työnhaun aktiivisuuden ja työmarkkinoiden käytettävissä olon osalta. Työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilasto perustuu lainsäädäntöön ja hallinnollisiin määräyksiin. Tilastokeskuksen työvoimatutkimus noudattaa sen sijaan Kansainvälisen työjärjestön ILO:n tilastointisuosituksia ja EY:n tilastoviraston Eurostatin käytäntöjä.


Lisätietoa Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksesta ja työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta ja niiden välisistä eroista on raportissa: Työttömyys ja työllisyys tilastoissa - Tilastokeskuksen ja työministeriön tilastojen vertailua. Tilastokeskus, Työmarkkinat 2002:17.


Työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilaston ja Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen tiedot julkistetaan kuukausittain yhtä aikaa. Julkistamispäivät vaihtelevat kuukauden 20. päivän ja 26. päivän välillä.


Sivua viimeksi päivitetty: 14.11.2014
Tulosta sivu

Lisätietoja

Kuusela, Kaisa-Mari
Syvänen, Petri

Kattelus, Hilkka


etunimi.sukunimi(at)tem.fi

tyonvalitystilasto(at)tem.fi Puhelujen hinnat


Työnvälitystilasto eri tietokannoissa

TEM: Toimiala Online
TK: StatFin
THL: SOTKAnet