Suomeksi | In English | Textversion | Sidkarta | Feedback | Kontaktinformation Avancerad sökning
Större text Mindre text
työ- ja elinkeinoministeriö

Integration av invandrare

 

maahanmuuttaja2 280x145Arbets- och näringsministeriet ansvarar för beredningen av ärenden som gäller integration i Finland. Den minister som ansvarar för integrationsfrågor är arbetsminister Jari Lindström.

 

Prioriteringar i integrationspolitiken är bland annat att stödja invandrarnas känsla av samhörighet i samhället och en dubbelriktad integration, stödja invandrarfamiljer samt att främja sysselsättningen för vuxna invandrare, speciellt genom att undervisningen i finska och i svenska utvecklas.

 

Dessutom prioriteras i integrationspolitiken att invandrare etablerar sig som kommuninvånare, en smidig och behärskad väg till en kommun för dem som får internationellt skydd samt ett gott samarbete mellan staten och kommunerna. Även inkluderingen av det civila samhället i det integrationsfrämjande arbetet är en viktig grund för integrationspolitiken.

 

Invandringen har under de senaste åren både blivit mångsidigare och ökat avsevärt. Enligt prognoser ökar antalet utlänningar i Finland till en halv miljon fram till år 2030.

 

En lyckad integrationspolitik förutsätter att alla förvaltningsområden förbinder sig till likabehandling, icke-diskriminering och motarbetande av rasism samt främjande av ett positivt attitydklimat.


Definition av integrationsfrämjande samt integrationsfrämjande tjänsterSenast uppdaterad: 06.10.2015
Printa


300x250 banneri kotouttaminen (3)