På svenska | In English | Tekstiversio | Sivukartta | Palaute | Yhteystiedot Tarkennettu haku
Suurenna Pienennä
työ- ja elinkeinoministeriö

Puhtaan energian ohjelma

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies esitteli kesällä 2012 puhtaan energian ohjelman (PEO), jonka avulla tähdätään kestävän kasvun uralle Suomessa. Jos jatkaisimme nykymenolla, Suomen energiatuonnin lasku uhkaa kasvaa kestämättömällä tavalla. 


Suomen vahva energiateknologioiden osaaminen luo puhtaan energian ratkaisuillemme kansainvälisiä vientimahdollisuuksia. Kun onnistumme tuottamaan uusia ratkaisuja ja enemmän kotimaista energiaa, tuo se enemmän työtä ja hyvinvointia. Samalla turvaamme tulevaisuutta vähentämällä päästöjä.

 

Puhtaan energian ohjelman tarkoituksena on siis vähentää tuontienergiaa ja edistää kotimaisen puhtaan energian teknologioiden kehittämistä ja käyttöönottoa. Puhdas energia ja cleantech-alan työpaikat ovat sekä ympäristön että suomalaisten työpaikkojen puolesta.

 

Puhtaan energian ohjelman tavoitteet ovat kunnianhimoisia. Sen myötä on tarkoitus luoda Suomeen puhtaan energian edelläkävijämarkkina. Ohjelman tarkempaan sisältöön voit tutustua tästä esityksestä


Puhdas energia ohjelma esittely 100912


Ohjelman raamit esitetään energia- ja ilmastostrategiassa, joka on valmisteilla energiaosaston toimesta. Työn on määrä valmistua kuluvan vuoden loppuun mennessä ja se esitellään myöhemmin eduskunnalle.

Sivua viimeksi päivitetty: 19.9.2012
Tulosta sivu