På svenska | In English | Tekstiversio | Sivukartta | Palaute | Yhteystiedot Tarkennettu haku
Suurenna Pienennä
työ- ja elinkeinoministeriö

Kasvusopimukset hallituksen kilpailukykykärkihankkeen toteutuksessa

Pääministeri Sipilän hallitusohjelman mukaan hallitus tukee kaupunkiseutujen ja kasvukäytävien sekä eri alueiden omiin vahvuuksiin perustuvan kilpailukyvyn parantamista muun muassa kehittämällä sopimuspohjaista yhteistyötä valtion kanssa.


Valtion ja kaupunkiseutujen välisillä kasvusopimuksilla toteutetaan hallitusohjelman jasen toimeenpanosuunnitelman mukaisen kilpailukykykärkihankkeen toimenpiteitä alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämiseksi. Kasvusopimusten tavoitteena on elinkeinoelämän kasvun ja kilpailukyvyn vahvistaminen.


Kasvusopimuksia voidaan tehdä kaupunkien, kasvuvyöhykkeiden ja teemakohtaisten kaupunkiverkostojen kanssa. Sopimukset tehdään vuosille 2016 - 2018. Valtion puolelta sopimusvalmistelusta vastaa työ- ja elinkeinoministeriö. Haku kasvusopimusmenettelyyn päättyi tammikuussa 2016. Hakemukset arvioidaan ja sopimukset neuvotellaan alkuvuodesta 2016 yhdessä muiden ministeriöiden kanssa.


Maankäytön, liikenteen ja asumisen aiesopimukset

Valtion ja kaupunkiseutujen väliseen sopimuskokonaisuuteen kuuluvat myös MAL-aiesopimukset, jotka laaditaan erikseen Helsingin, Tampereen, Turun ja Oulun kaupunkiseutujen kanssa ympäristöministeriön ja liikenne- ja viestintäministeriön valmisteluvastuulla.


MAL-aiesopimukset ympäristöministeriön sivuilla


Lisätietoja: Ympäristöministeriössä Matti Vatilo ja Kaisa Mäkelä


Sivua viimeksi päivitetty: 19.2.2016
Tulosta sivu

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Alho Olli