På svenska | In English | Tekstiversio | Sivukartta | Palaute | Yhteystiedot Tarkennettu haku
Suurenna Pienennä
työ- ja elinkeinoministeriö
23.4.2014

Ministeri Ihalainen: Metsä Groupin suurhanke tuo työtä ja valaa uskoa tulevaisuuteen

– Tehdashanke loisi 2 500 työpaikkaa puunhankinnassa, logistiikassa ja metsänhoidossa. Rakennusaikainen työllisyysvaikutus olisi noin 6 000 henkilötyövuotta. Hanke toisi Suomelle tuloja puoli miljardia euroa vuosittain, iloitsee työministeri Ihalainen.


23.4.2014

Vapaavuori: Metsä Groupin investointi erinomainen esimerkki perinteisen teollisuuden rohkeudesta uudistua

- Metsä Groupin tänään julkistama suunnitelma biotuotetehtaan rakentamisesta Äänekoskelle on erinomainen esimerkki perinteisen teollisuutemme rohkeudesta uudistua  ja katsoa tulevaisuuteen, toteaa elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.


17.4.2014

Kauppakeskuksen pienyrittäjä voi pitää vapaapäivän kerran viikossa

Pienyrittäjä voi jatkossa pitää kauppakeskuksessa sijaitsevan liikkeensä suljettuna kerran viikossa. Muutos koskee vähittäiskauppa- sekä parturi- ja kampaamoliikkeitä. Hallitus esitti lain vahvistamista 17.4.2014.


Tutustu
harmaa talous280x113

Tee aina kirjallinen työsopimus - myös kesätöistä

Harmaan talouden viestintäkampanjassa muistutetaan nuoria työntekijöiden oikeuksista sekä pimeän työn riskeistä. Työsuhteesta on aina tehtävä kirjallinen työsopimus ja palkka on maksettava pankkitilille. Seuraa kampanjaa verkossa ja radiossa!

www.mustatulevaisuus.fi


rss

23.4.2014 Ministeri Ihalainen: Metsä Groupin suurhanke tuo työtä ja valaa uskoa tulevaisuuteen

– Tehdashanke loisi 2 500 työpaikkaa puunhankinnassa, logistiikassa ja metsänhoidossa. Rakennusaikainen työllisyysvaikutus olisi noin 6 000 henkilötyövuotta. Hanke toisi Suomelle tuloja puoli miljardia euroa vuosittain, iloitsee työministeri Ihalainen.

Lue lisää

17.4.2014 Eurooppalainen patenttijärjestelmä uudistuu

Yhtenäisen eurooppapatentin ja uuden patenttituomioistuimen valmistelut ovat parhaillaan käynnissä EU-jäsenmaiden välillä. Työ- ja elinkeinoministeriö ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK ovat selvittäneet uuden patenttijärjestelmän vaikutuksia suomalaisyrityksille.

Lue lisää

17.4.2014 Kansalaiskeskustelu hankintalaista: Hinta määrää liikaa

Kansalaiset, yrittäjät ja asiantuntijat kertoivat hankintalakiin liittyvistä kokemuksistaan otakantaa.fi-keskustelufoorumilla helmi-maaliskuussa 2014. Keskusteluun osallistui yli sata henkilöä. He korostivat erityisesti, että laatu pitäisi ottaa paremmin huomioon hankinnoissa. Työ- ja elinkeinoministeriö hyödyntää mielipiteitä parhaillaan käynnissä olevassa hankintalain uudistuksessa.

Lue lisää

17.4.2014 Työntekijöiden vapaa liikkuvuus EU:ssa tehostuu

Uusi EU-direktiivi poistaa entisestään esteitä työskennellä toisessa EU-maassa. Se edellyttää, että jäsenmaat tarjoavat yhä enemmän tukea ja neuvontaa muista EU-maista tuleville työntekijöille ja heidän perheenjäsenilleen.

Lue lisääBlogit

23.4.2014 13.30Kaisu Annala: Suuri hämmennys (TEMatiikkaa-blogi)

Kaisu Annala280x145Viime vuosi ei ollut hyvä cleantechille ja 2020-tavoitteiden saavuttaminen on entistä haastavampaa. Yritykset tekevät liikevaihdon ja tuloksen. Cleantechin kasvun ja viennin ongelmat eivät poikkea laadultaan muista vastaavista yrityksistä.

Lue lisää | 0 Kommenttia


23.4.2014 11.45Kaisa Hernberg: Ilmastotyö on hyvää bisnestä (Tiekartta 2050 -blogi)

Kaisa Hernberg ctEdelleen toisinaan kuulee argumentointia, jonka mukaan ympäristönsuojelu tekee hallaa bisnekselle ja haittaa kansantalouden kasvua. Itse asiassa tilanne on pikemminkin päinvastoin.

 

Suomessa on usean vuosikymmenen ajan tehty johdonmukaista työtä teollisuuden aiheuttamien ympäristöhaittojen minimoimiseksi.

Lue lisää | 0 Kommenttia


Vireillä