På svenska | In English | Tekstiversio | Sivukartta | Palaute | Yhteystiedot Tarkennettu haku
Suurenna Pienennä
työ- ja elinkeinoministeriö

Cleantechin strateginen ohjelma

EnergiatehokkuusKaivannaisteollisuusPuhdas energia

Vesi

Liikenne

Materiaalitehokkuus ja kierrätys


Cleantech on tuotteita, palveluja ja prosesseja, jotka edistävät luonnonvarojen kestävää käyttöä ja vähentävät samalla prosessien haitallisia vaikutuksia ympäristöön.

Cleantech on teollisuustoimialarajat ylittävää teknologiaa materiaali- ja energiatehokkuuteen, uusiutuvaan energiaan, vesien ja materiaalin kierrätykseen ja ympäristön hallintaan.


julkisethankinnat

rahoitusinnovaatiot

vientikoulutusviestintä

Ajankohtaista Cleantech-ohjelmasta

2.4.2014 Vantaan kaupunki ja HSL palkittiin edistyksellisistä hankinnoista

Motivan hankintapalvelun vuosiseminaarissa 1.4.2014 palkittiin Kestävä julkinen hankkija 2014 –kilpailun voittajat strategisen hankintatoiminnan ja yksittäisen hankinnan sarjoissa. Voittajiksi valittiin tänä vuonna Helsingin seudun liikenne (HSL) ja Vantaan kaupunki. Lisäksi kunniamaininnan saivat Ulkoasiainhallinto, Espoon ja Lahden kaupungit, Tampereen RATU allianssi sekä Itä-Uudenmaan jätehuolto.

Lue lisää

21.3.2014 Suomi kertoi vihreämmän teollisuuspolitiikan mahdollisuuksista Brysselissä

Työ- ja elinkeinoministeriö järjesti 18.3.2014 Brysselissä seminaarin, jossa kerrottiin Suomelle tärkeiden vihreän talouden alojen tarjoamista mahdollisuuksista ja roolista eurooppalaisen teollisuuden kilpailukykyä kehitettäessä. Oman osaamisen esittelyllä pyrittiin siihen, että ministeriön tarjoamat ratkaisut otettaisiin paremmin huomioon eurovaalien jälkeisen Euroopan komission agendalla ja linjauksissa.

Lue lisää

17.3.2014 Kestävä julkinen hankkija 2015 -kilpailu

Motiva julistaa kilpailun kaikille julkishallinnon toimijoille, jotka hankinnoillaan pyrkivät edistämään kestävää kehitystä. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin erityisen edistyksellistä kestävää hankintatoimintaa ja hyvin menestyneitä hankintaprojekteja. Hyvillä esimerkeillä halutaan myös innostaa muita toimijoita kehittämään omaa hankintatoimintaansa.

Lue lisää

27.2.2014 Cleantech Summit II kokosi yli 600 asiantuntijaa Helsinkiin

Suomen tavoitteena on tuplata cleantech-liiketoiminta vuoteen 2020. Suomi on globaalisti ollut edelläkävijä cleantech-sektorilla. Valtio on sijoittanut cleantechin tutkimus- ja kehityshankkeisiin jo pitkän aikaa yli 200 miljoonaa euroa vuosittain.

Lue lisääSivua viimeksi päivitetty: 25.4.2014
Tulosta sivu

ohjelma
yhteystiedot
materiaalit
ajankohtaistaPoCF-logo


Team Finland 191x56