På svenska | In English | Tekstiversio | Sivukartta | Palaute | Yhteystiedot Tarkennettu haku
Suurenna Pienennä
työ- ja elinkeinoministeriö

Cleantechin strateginen ohjelma

uusiutuva energia 175x175Energiatehokkuus

Materiaalitehokkuus ja kierrätys

alykas kaupunki 175x175VesiKaivannaisteollisuus
Cleantech on tuotteita, palveluja ja prosesseja, jotka edistävät luonnonvarojen kestävää käyttöä ja vähentävät samalla prosessien haitallisia vaikutuksia ympäristöön.

Cleantech on teollisuustoimialarajat ylittävää teknologiaa materiaali- ja energiatehokkuuteen, uusiutuvaan energiaan, vesien ja materiaalin kierrätykseen ja ympäristön hallintaan.


julkisethankinnat

rahoitusinnovaatiot
viestintäosaaminen
vientiAjankohtaista Cleantech-ohjelmasta

6.2.2015 Kasvu on maailmalla. Missä yrityksesi on?

Finpro järjestää tiistaina 24.2.2015 Finlandia-talolla Helsingissä työpajan, jossa käynnistetään kolmevuotinen (2015-2017) Kaivosteollisuuden kasvuohjelma.

Lue lisää

29.1.2015 Tekes: Suomi uuteen nousuun − vihreän kasvun uralla kohti kiertotaloutta

Tekesin Green Growth -ohjelman määrätietoinen panostus uusiin vihreän talouden innovaatioihin tuottaa tulosta. Green Growth Day -tapahtuma (Tavastiaklubi, Helsinki 28.1.2015) esitteli laajan joukon konkreettisia uutuuksia ohjelman neljästä pääteemasta: biotalous ja biomateriaalit, kierrätys ja jätteenkäsittely, energia- ja materiaalitehokkuus sekä uudet liiketoimintamallit ja palvelukonseptit.

Lue lisää

19.12.2014 Pienimuotoisen energiantuotannon edistämistyöryhmän loppuraportti julkaistu ja kommentoitavana

Työ- ja elinkeinoministeriön asettama pienimuotoisen energiantuotannon edistämistyöryhmä tarkasteli sähkön pientuotannon roolia uusiutuvan energiantuotannon sekä rakennusten energiatehokkuuden edistämisessä ja esitti toimenpiteitä pientuotannon kannattavuuden parantamiseksi. Raportti listaa tärkeimmät taloudelliset, tekniset, hallinnolliset ja tiedon saatavuuteen liittyvät esteet, jotka ovat hidastaneet sähkön pientuotannon kehittymistä. Raportti sisältää myös työryhmän arvion toimintaympäristön muutoksista ja työryhmän toimenpide-ehdotukset.

Lue lisääSivua viimeksi päivitetty: 27.2.2015
Tulosta sivu
Lehti


ohjelma
yhteystiedot
materiaalit
ajankohtaistaPoCF-logo


Team Finland 191x56