På svenska | In English | Tekstiversio | Sivukartta | Palaute | Yhteystiedot Tarkennettu haku
Suurenna Pienennä
työ- ja elinkeinoministeriö

Cleantechin strateginen ohjelma

uusiutuva energia 175x175Energiatehokkuus

Materiaalitehokkuus ja kierrätys

alykas kaupunki 175x175VesiKaivannaisteollisuus
Cleantech on tuotteita, palveluja ja prosesseja, jotka edistävät luonnonvarojen kestävää käyttöä ja vähentävät samalla prosessien haitallisia vaikutuksia ympäristöön.

Cleantech on teollisuustoimialarajat ylittävää teknologiaa materiaali- ja energiatehokkuuteen, uusiutuvaan energiaan, vesien ja materiaalin kierrätykseen ja ympäristön hallintaan.


julkisethankinnat

rahoitusinnovaatiot
viestintäosaaminen
vienti

Ajankohtaista Cleantech-ohjelmasta

19.12.2014 Pienimuotoisen energiantuotannon edistämistyöryhmän loppuraportti julkaistu ja kommentoitavana

Työ- ja elinkeinoministeriön asettama pienimuotoisen energiantuotannon edistämistyöryhmä tarkasteli sähkön pientuotannon roolia uusiutuvan energiantuotannon sekä rakennusten energiatehokkuuden edistämisessä ja esitti toimenpiteitä pientuotannon kannattavuuden parantamiseksi. Raportti listaa tärkeimmät taloudelliset, tekniset, hallinnolliset ja tiedon saatavuuteen liittyvät esteet, jotka ovat hidastaneet sähkön pientuotannon kehittymistä. Raportti sisältää myös työryhmän arvion toimintaympäristön muutoksista ja työryhmän toimenpide-ehdotukset.

Lue lisää

17.12.2014 Työryhmältä ehdotuksia pienimuotoisen sähköntuotannon lisäämiseksi

Pientuotannon osuus sähkön kokonaistuotannosta on toistaiseksi vähäinen. Vuoteen 2020 mennessä sähköstä voitaisiin kuitenkin tuottaa noin yhden terawattitunnin verran pientuotantona, pääosin aurinko­sähkönä. Tämän potentiaalin toteutuminen riippuu pientuotannon taloudellisesta kannattavuudesta, teknisestä ja hallinnollisesta sujuvuudesta sekä tiedon saatavuudesta. Näin todetaan pienimuotoisen energiantuotannon edistämistyöryhmän loppuraportissa, joka luovutettiin 16.12.2014 elinkeinoministeri Jan Vapaavuorelle.

Lue lisää

15.12.2014 Suomi-Venäjä Energiapäivät kokosivat yhteen asiantuntijoita Suomesta ja Venäjältä

Suomi - Venäjä Energiapäivät pidettiin onnistuneesti 2.-4.12.2014 Marina Congress Centerissä Helsingissä.

Lue lisää

15.12.2014 3. Kansallinen cleantech-investointifoorumi järjestettiin 11.12.2014

Tilaisuuden tavoitteena oli parantaa yritysten ja eri sidosryhmien tietoisuutta erityisesti hankerahoituksen mahdollisuuksista globaalisti. Tilaisuudessa keskusteltiin uusimmista rahoitusinstrumenteista sekä jaettiin kokemuksia yhteistyöstä kansainvälisesti toimivien rahoituslaitosten ja yhtiöiden kanssa.

Lue lisääSivua viimeksi päivitetty: 19.12.2014
Tulosta sivu
Lehti


ohjelma
yhteystiedot
materiaalit
ajankohtaistaPoCF-logo


Team Finland 191x56