På svenska | In English | Tekstiversio | Sivukartta | Palaute | Yhteystiedot Tarkennettu haku
Suurenna Pienennä
työ- ja elinkeinoministeriö

Uutiset 2011

18.3.2011 9.03

Työn Maailma -lehti: Elvytystoimilla työpaikkoja

Maailmanlaajuinen talouskriisi vaikuttaa yhä monella tapaa yksittäisten kansalaisten elämään eri puolilla maailmaa, vaikka lieviä merkkejä talouden toipumisesta onkin ehkä jo havaittavissa. Tuoreessa Työn Maailma -lehdessä (1/2011) tarkastellaan globaalin talouskriisin vaikutuksia ja sen torjumiseen tähtääviä toimia erityisesti työllisyyden ja työpaikkojen luomisen näkökulmasta.


Maailmanlaajuinen talouskriisi vaikuttaa yhä monella tapaa yksittäisten kansalaisten elämään eri puolilla maailmaa, vaikka lieviä merkkejä talouden toipumisesta onkin ehkä jo havaittavissa. Tuoreessa  Työn Maailma -lehdessä (1/2011) tarkastellaan globaalin talouskriisin vaikutuksia ja sen torjumiseen tähtääviä toimia erityisesti työllisyyden ja työpaikkojen luomisen näkökulmasta.

ILOn pääjohtaja Juan Somavia pohtii Työn Maailma -lehden artikkelissaan, miten elvytystoimilla pystyttäisiin parhaiten luomaan uusia työpaikkoja ja kestävää työllisyyttä. Tällä hetkellä ilman työtä on maailmassa 210 miljoonaa ihmistä – ja luku on kuitenkin vain jäävuoren huippu.

ILOn Kansainvälisen työtutkimusinstituutin tuoreen raportin mukaan työllisyys toipuu talouskriisiä edeltäneelle tasolle aikaisintaan vuonna 2015, eli hitaammin kuin vielä vuosi sitten ennakoitiin. ILOn raportin mukaan maailmantalouden nykyinen toipumisvauhti ei luo riittävästi uusia työpaikkoja, mikä on uhka erityisesti nuorille. Nuorisotyöttömyys on maailmanlaajuisesti kasvanut 13 prosenttiin, ja sen palautuminen taantumaa edeltävälle tasolle kestää kokemusten mukaan yli kymmenen vuotta.

Yhdysvaltalainen toimittaja Gary Humphreys pohtii artikkelissaan työttömyyden ja tuloerojen kasvun vaikutuksia myös yhteiskunnan vakaudelle. Työttömyyden ja tuloerojen kasvun sekä hallitusten julkisten menojen leikkaustoimet synnyttävät sosiaalista levottomuutta, josta esimerkkeinä ovat Latvia ja Kreikka. Humpreys arvioi myös globaalin talouskriisin hoidon
onnistumista - olisiko jotain pitänyt tehdä toisin?

Työn Maailma on Suomen ILO-neuvottelukunnan julkaisema lehti, joka ilmestyy 3-4 kertaa vuodessa. Lehden tehtävänä on tehdä järjestön toimintaa tunnetuksi Suomessa. Artikkelit perustuvat pääasiassa ILO:n julkaisemaan World of Work - lehden aineistoon. Lisäksi lehdessä kerrotaan aina myös Suomen ILO-neuvottelukunnan omasta toiminnasta. Lehti on maksuton ja se on saatavissa myös internetissä.

Työn Maailma -lehtien pdf-versiot

Palaa otsikoihin


Palaa otsikoihinSivua viimeksi päivitetty: 9.1.2013
Tulosta sivu