På svenska | In English | Tekstiversio | Sivukartta | Palaute | Yhteystiedot Tarkennettu haku
Suurenna Pienennä
työ- ja elinkeinoministeriö

Tiedotteet 2012

11.9.2012 13.48

Elinkeinoministeri Häkämies: Rikkidirektiivityö jatkuu tiiviisti

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies painottaa, että työ rikkidirektiivin kustannusten kompensoimiseksi jatkuu tiiviisti.

 

– Budjettiriihessä hallitus sopi, että ensi kevään kehysneuvotteluihin tuodaan ehdotus rikkidirektiivin kustannusten kompensoimiseksi. Olen aloittanut tämän työn, mutta ennen ehdotuksia edessä on muutaman kuukauden valmisteluaika.

 

Häkämiehen mukaan hallituksen päätös panostaa ensi vuonna rikkipesureihin on oikeansuuntainen.

 

– Pesureiden käyttöönotto on sekä ympäristöystävällinen ratkaisu että kannustaa myös uuden teknologian kehittämiseen. Myös päätös polttoaineena käytettävän nesteytetyn kaasun LNG-infrastruktuurin suunnittelusta on pidemmällä aikavälillä Suomen kannalta hyvä ratkaisu.

 

Häkämies kuitenkin huomauttaa, että akuuttia, vuonna 2015 alkavaa, kustannuspainetta nyt tehdyt päätökset eivät vielä ratkaisevasti helpota. Ministerin mukaan sopivaa keinovalikoimaan pohditaan loppuvuoden aikana.

 

Häkämies myös toivoo, että teollisuus, työnantajat ja työntekijät aloittavat varautumisen rikkidirektiivin voimaantulon jälkeiseen aikaan.

 

– Rikkidirektiivin kustannukset ja teollisuuden huoli on vakavasti huomioitu. Nyt olisi kuitenkin aika keskittyä ratkaisuiden etsimiseen ja varautumiseen.

 

Rikkidirektiivityön valmistelussa ovat mukana Häkämiehen lisäksi mukana työministeri Lauri Ihalainen, liikenneministeri Merja Kyllönen ja ympäristöministeri Ville Niinistö. Lisäksi kansliapäällikkö Erkki Virtasen työryhmä jatkaa taustatyötään rikkidirektiivin kompensoimiskysymyksistä vuodenvaihteeseen asti. Ministeri Häkämies aikoo myös kuulla asiasta alkuvuodesta 2013 niin teollisuutta kuin työntekijä- ja työnantajaliittoja.

 

Lisätiedot:

elinkeinoministerin erityisavustaja Pete Pokkinen, puh. 040 756 7180


Palaa otsikoihinSivua viimeksi päivitetty: 28.1.2013
Tulosta sivu