På svenska | In English | Tekstiversio | Sivukartta | Palaute | Yhteystiedot Tarkennettu haku
Suurenna Pienennä
työ- ja elinkeinoministeriö

Tiedotteet 2012

4.4.2012 13.15

Pekka Soini Tekesin pääjohtajaksi

Valtioneuvosto nimitti 4.4.2012 diplomi-insinööri Pekka Soinin (52) Tekesin pääjohtajaksi. Soini aloittaa tehtävässään 1.9.2012, kun nykyinen pääjohtaja Veli-Pekka Saarnivaara jää eläkkeelle. Virkanimitys kestää seitsemän vuotta.

 

Soini on toiminut vuodesta 2008 saakka Nokia Siemens Networksin Suomen maajohtajana ja globaalina kehitysjohtajana. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Nokia Siemens Networksin strategian kehitysjohtajana, Nokia Telecommunicationsin liiketoimintayksiköiden ja systeemikehityksen vetäjänä sekä yrityksen myynti- ja markkinointijohtajana sekä liiketoiminnan kehityspäällikkönä Yhdysvalloissa. Hänellä on yli 20 vuoden pituinen, monipuolinen kokemus merkittävän, globaalisti toimivan suuryrityksen vaativista johtotehtävistä sekä vahva yrityskokemus ja -tuntemus. 

 

– Tekes on avainroolissa suomalaisen innovaatioketjun rahoittajana. Olen iloinen hakijoiden määrästä ja laadusta sekä erityisen tyytyväinen voituani esittää valittavaksi tehtävään henkilön, jolla on merkittävän johtajakokemuksen lisäksi mittava käytännön kokemus kansainvälisestä korkean teknologian liiketoiminnasta. Uskon Tekesin ja sen sidosryhmien hyötyvän tästä osaamisesta lähivuosina, kommentoi elinkeinoministeri Jyri Häkämies pääjohtajan valintaa.


Tekes - teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus on yritysten, yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten tutkimus- ja kehitysprojektien ja innovaatiotoiminnan rahoittaja ja aktivoija. Tekesin asiakkaana on vuosittain noin 3 000 yritystä ja 50 yliopistoa, korkeakoulua ja tutkimuslaitosta. Tekes rahoittaa ja käynnistää vuosittain runsaat 2 000 tutkimus- ja kehitysprojektia.


Tekesin toimipisteet ovat Helsingissä ja kuudessa kaupungissa ulkomailla. ELY-keskusten innovaatiot ja kansainvälistyvä liiketoiminta -yksiköt tarjoavat palveluja osana Tekesin verkostoa.


Pääjohtaja johtaa, valvoo ja kehittää Tekesin toimintaa ja vastaa toiminnan tuloksellisuudesta ja tavoitteiden saavuttamisesta työ- ja elinkeinoministeriölle. Virkaa haki neljäkymmentäkaksi henkilöä. Soini on antanut pääjohtajan nimitystä edeltävän valtion virkamieslain mukaisen valtion korkeimpia virkamiehiä koskevan ilmoituksen mahdollisista sidonnaisuuksistaan.

 

 

Lisätietoja:

elinkeinoministerin erityisavustaja Kai Mykkänen, puh. 040 592 1499

kansliapäällikkö Erkki Virtanen, TEM, puh. 010 606 3502

tuleva pääjohtaja Pekka Soini, yhteydenotot numeroon puh. 050 514 9718

 

 


Palaa otsikoihinSivua viimeksi päivitetty: 31.5.2016
Tulosta sivu