På svenska | In English | Tekstiversio | Sivukartta | Palaute | Yhteystiedot Tarkennettu haku
Suurenna Pienennä
työ- ja elinkeinoministeriö

Tiedotteet 2012

6.3.2012 17.08

Häkämies Kanadassa: Suomi kestävän kaivostoiminnan mallimaaksi

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies vierailee parhaillaan yritysvaltuuskunnan kanssa Kanadassa. Hän osallistui 6.3.2012 maailman suurimpaan kaivosalan PDAC 2012 -tapahtumaan. Tilaisuus järjestetään vuosittain Torontossa ja se kokoaa yhteen alan keskeisimmät toimijat ja investoijat.

 

Ministeri Häkämies korosti tapahtuman skandinaavisessa lounastilaisuudessa kestävän kaivostoiminnan sekä kaivostoiminnalle suotuisan poliittisen ilmapiirin merkitystä alan kehittymiselle. 

 

− Suomi pyrkii omilla toimillaan kestävän kaivostoiminnan mallimaaksi maailmassa. Ympäristöarvot ja kaivostoiminta ovat yhdistettävissä kehittyvän teknologian ja yritysten ympäristöosaamisen avulla, Häkämies linjasi.

 

− Tuoreessa raportissaan kanadalainen Fraser Institute arvioi, että Suomi on maailman toiseksi houkuttelevin kohde kaivosteollisuudelle. Avainasia myönteisen investointi-ilmapiirin kannalta on se, että hallituksella on selvä ja mielekäs kaivospoliittinen visio, johon se sitoutuu, totesi Häkämies katsauksessaan.

 

Suomen mineraalivarannot kiinnostavat ulkomaisia investoijia. Häkämies toivotti investoinnit tervetulleiksi Suomeen. Hän korosti maamme korkeaa ympäristövaatimusten tasoa. Häkämies vakuutti Suomen haluavan kehittää yhteistyössä kaivosalan toimijoiden kanssa entistä paremmin ympäristöä huomioon ottavaa kaivostoimintaa.

 

Lisätiedot:
kaivosylitarkastaja Pekka Suomela, TEM, puh. 040 533 2848
neuvotteleva virkamies Henri Backman, TEM, puh. 040 779 0234

 


Palaa otsikoihinSivua viimeksi päivitetty: 24.5.2016
Tulosta sivu