På svenska | In English | Tekstiversio | Sivukartta | Palaute | Yhteystiedot Tarkennettu haku
Suurenna Pienennä
työ- ja elinkeinoministeriö

Tiedotteet 2012

13.2.2012 10.00

Työ- ja elinkeinopalvelut uudistuvat 2013

Työ- ja elinkeinotoimistojen työvoima- ja yrityspalvelut (TE-palvelut) uudistetaan vuoteen 2013 mennessä. Uudistus tarjoaa nykyistä selkeämmän palveluvalikoiman, tehokkaat palvelujen tuottamistavat sekä kaikille kansalaisille tasapuolisen palveluverkoston.

Yritys- ja työnantaja-asiakkaiden palveluja lisätään. Asiointia TE-toimistossa helpotetaan ja nopeutetaan nykyistä kattavampien verkkoasiointimahdollisuuksien avulla.

 

TE-toimiston keskeisenä työnä on jatkossakin työnvälitys: työnhakija saa nopeasti sopivaa työtä ja työnantaja osaavaa työvoimaa. Tämän perustehtävän lisäksi TE-toimiston palvelulinjoilla erikoistutaan osaamisen kehittämispalvelujen sekä erilaisten työllistymistä tukevien palvelujen tarjontaan. Asiakkaat saavat oikeata palvelua heti asiakassuhteen alussa.

 

TE-toimiston palveluvalikoimaa uudistetaan siten, että se tukee nykyistä paremmin työllistymistä ja työvoiman saantia sekä yritystoiminnan käynnistymistä ja kehittämistä.

 

TE-toimistoverkosto uusitaan vuoteen 2013 mennessä. Uudistus ei heikennä alueiden tai asiakkaiden palvelujen saatavuutta. ELY-keskukset vastaavat siitä, että niiden toimialueella on tarjolla lainsäädännön mukaiset TE-palvelut henkilö-, työnantaja- ja yritysasiakkaille.

 

Asiakkaan näkökulmasta konkreettisin muutos on verkkoasiointimahdollisuuksien lisääntyminen. Tavoitteena on, että asiakas voi verkkopalvelu mol.fi:n palvelukanavilla hoitaa suurimman osan asioistaan. Verkkopalveluiden lisäksi asiakkaat voivat käyttää valtakunnallisia puhelinpalveluja.

 

TE-palvelut uudistuvat

 

Lisätietoja antavat:

työmarkkinaneuvos Marja Rantakaulio, TEM, puh. 010 60 49255 (palvelulinjat)

hallitusneuvos Päivi Kerminen, TEM, puh. 010 60 49011 (palveluvalikoima, säädökset)

teollisuusneuvos Marja-Riitta Pihlman, TEM, puh. 010 60 49208 (TE-verkosto)

kehitysjohtaja Kari Rintanen, TEM, puh. 010 60 49207 (verkkopalvelut)

 

Osana palveluvalikoiman uudistamista työ- ja elinkeinoministeriö tekee yksityishenkilöille, työnantajille ja yrityksille verkkokyselyn TE-toimiston palveluista. Kyselyyn voi vastata ajalla 13.2.-26.2.2012 osoitteessa www.mol.fi

 

 


Palaa otsikoihinSivua viimeksi päivitetty: 28.1.2013
Tulosta sivu