På svenska | In English | Tekstiversio | Sivukartta | Palaute | Yhteystiedot Tarkennettu haku
Suurenna Pienennä
työ- ja elinkeinoministeriö

Tiedotteet 2012

31.1.2012 14.45

Ministerit haastavat rakennusalan toimijat mukaan puurakentamisen lisäämiseen

– Voimme yhdessä tehdä suomalaisesta puumiljöörakentamisesta brändin ja menestyvän vientituotteen, jossa yhdistyvät korkeatasoinen arkkitehtuuri ja muotoilu, ympäristötietoisuus sekä energia- ja kustannustehokkuus, hahmotteli elinkeinoministeri Jyri Häkämies puurakentamisen tulevaisuutta Helsingissä 31.1.2012 pidetyssä seminaarissa.

 

– Puurakentamisen brändin rakentaminen on tavoiteltavaa myös puutuotteiden ja -osaamisen vientiä ajatellen, esimerkiksi Pietarin seudun kerrostalojen korjaamisessa ja uudisrakentamisalueilla on suomalaiselle osaamiselle ja laadulle suuret vientimahdollisuudet.

 

Valtakunnallisen puurakentamisohjelman käynnistysseminaarissa esiintyivät myös työministeri Lauri Ihalainen ja maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen. Ministereiden yhteinen viesti oli haastaa kaikki rakennusalan toimijat mukaan puurakentamisen lisäämiseen.

 

Ohjelman tavoitteena on nostaa puukerrostalojen osuus tällä hallituskaudella 10 prosenttiin kerrostaloasuntojen uudistuotannossa. Tämän lisäksi puurakentamisessa nähdään kasvun mahdollisuuksia erityisesti julkisessa rakentamisessa ja hallimaisissa rakennuksissa. Uudistuneet palomääräykset mahdollistavat puuratkaisut myös lähiötalojen julkisivujen energiakorjauksissa sekä lisäkerros- ja täydennysrakentamisessa.

 

– Lisääntyvän puurakentamisen tulevien vuosien haasteena on koulutus ja osaaminen. Rakennusala on merkittävä työllistäjä, mutta siltä on siirtymässä lähitulevaisuudessa eläkkeelle paljon osaavaa henkilöstöä, kuten työnjohtajia ja suunnittelijoita. Tämän vuoksi koulutus ja osaaminen korostuvat kaikessa rakentamisessa ja erityisesti puurakentamisessa lähivuosina, toteaa työministeri Lauri Ihalainen.

 

– Puurakentamisen ja puuosaamisen maine on nousussa, minkä pitäisi lisätä alan vetovoimaa. Tämä on välttämätöntä, jotta alalla on riittävästi osaajia myös tulevaisuudessa, korostaa Ihalainen.

 

– Tavoitteena tulee olla työelämälähtöinen koulutus, johon kuuluu opiskelijoiden osalta mahdollisimman laaja-alainen ja monipuolinen kokonaisprosessien hallinta ja alalla olevien osalta jatkuva ammatillisen osaamisen täydentäminen. Lisäksi täytyy satsata aikuiskoulutukseen ja esimerkiksi aikuisten oppisopimuksiin Ihalainen listaa.

 

Lisätiedot:

elinkeinoministerin erityisavustaja Kai Mykkänen, puh. 040 592 1499

työministerin erityisavustaja Pilvi Torsti, puh. 040 719 1206

kehittämispäällikkö Markku Karjalainen, puh. 040 583 2127 (MSO/Puurakentamisohjelma)


Palaa otsikoihinSivua viimeksi päivitetty: 28.1.2013
Tulosta sivu